Gerard Vugts
Kriekenakker 40
5066 MK Moergestel
E-mail: vrm@gerard-vugts.nl
Tel: 013-5133939
Mob: 06-13147378

Contact

doc2-4

 

De Heer G.A.M.F. Vugts Lid in de Orde van Oranje-Nassau

april 26, 2016

Ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning werden op 26 april 2016 drie inwoners van de gemeente Oisterwijk Koninklijk onderscheiden. Waaronder Gerard Vugts uit Moergestel. Burgemeester Hans Janssen kwam hiervoor hoogstpersoonlijk naar Gerard thuis.

Achtergrondinformatie
De heer G.A.M.F. (Gerard) Vugts
Moergestel

Decorandus (57) ontplooide/ontplooit de volgende activiteiten:

  • 1976 – heden Lid van de vrijwillige brandweer Moergestel. Vanaf 2009 in de functie van teamleider voor het team in Moergestel. Verder is hij lid van het BOT (Bedrijfs Opvang Team). Dit houdt de ondersteuning van werknemers in, die een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt.
  • 1990 – heden (Kader)lid van de EHBO en sinds +/- 12 jaar rayonleider bij N.O.D.E. (Nederlandse Organisatie Docenten EHBO).
  • De heer Vugts levert sinds 1976 (40 jaar) een bijdrage aan de openbare veiligheid en het welzijn van anderen. De heer Vugts is al bijna 40 jaar lid van de vrijwillige brandweer, wat zijn passie is. Hij is een gedreven persoon die dag en nacht klaarstaat voor zijn medemens. Bij nacht en ontij wordt de vrijwillige brandweer opgepiept om daarna in de ochtend weer aan het ‘gewone werk’ te gaan.
  • De heer Vugts is tevens lid van het BOT (Bedrijfs Opvang Team). Dat team zet zich in voor collega’s die een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt.
  • Daarnaast is de heer Vugts ruim 25 jaar EHBO kaderlid. Tijdens deze werkzaamheden heeft hij succesvol een meisje gered en diverse malen mensen gereanimeerd.
  • De heer Vugts is sinds +/- 12 jaar rayonleider bij N.O.D.E. (Nederlandse Organisatie Docenten EHBO). In de rayons wordt de nascholing voor EHBO instructeurs verzorgd die nodig is voor hercertificering. De heer Vugts zet zich hiervoor al vele jaren in.